Verzekeruzelf
 • Aansprakelijkheidsverzekering kapot raam

  Aansprakelijkheidsverzekering

  Op aansprakelijkheidsverzekering.net kunt u bekijken welke verzekering het beste bij u past!

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken
 • aansprakelijkheidsverzekering kapotte vaas

  Oeps, schade is zo gemaakt!

  U bent op visite en uw kind stoot een dure vaas om, oeps! Geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering dekt it.

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken

Welke aansprakelijkheidsverzekering is het beste voor mij?

Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering moet je rekening houden met een aantal zaken. Er zijn twee vormen van een aansprakelijkheidsverzekering: voor alleenstaanden en voor het hele gezin. Binnen deze vormen kun je zelf bepalen wat voor premie je wilt en of je een eigen risico wilt afsluiten. Alle mogelijkheden worden hier voor jou op een rijtje gezet, zodat je kunt bepalen welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij jou past.

Alleenstaandendekking of gezinsdekking

Als je alleen woont is het voldoende om een alleenstaandenverzekering af te sluiten. Deze dekking is goedkoper dan een gezinsdekking. Je bent dan zelf verzekerd, maar ook logés vallen onder jouw verzekering (als hij of zij zelf niet is verzekerd), evenals huispersoneel (bijvoorbeeld de werkster) wanneer de schade die toegebracht wordt door het huispersoneel direct te maken heeft met de uitgevoerde werkzaamheden.

Welke aansprakelijkheidsverzekering?Onder de aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin vallen dezelfde personen als bij een alleenstaandendekking, maar daarnaast zijn nog meer personen bijverzekerd: de echtgenoot of partner van de verzekerde, thuiswonende minderjarige kinderen, thuiswonende meerderjarige kinderen en meerderjarige kinderen die niet meer thuis wonen, maar bijvoorbeeld op kamers vanwege de studie. Het is echter wel zo dat schade die is veroorzaakt binnen het gezin door een familielid dat onder dezelfde polis valt niet wordt vergoed.

Wanneer er per ongeluk een mobiele telefoon in een broekzak blijft zitten tijdens de was, wordt de schade die de telefoon oploopt niet vergoed. Wordt bijvoorbeeld de telefoon van een logé mee gewassen, dan valt dit wel onder de dekking. Letselschade die onderling in het gezin wordt veroorzaakt, is wel gedekt. Huisdieren worden bij de gezinsdekking ook meeverzekerd wanneer zij bij een ander schade veroorzaken. De aansprakelijkheidsverzekering geldt ook wanneer u alleen of met het hele gezin in het buitenland bent.

Vriendendienst

Voor personen die vaak anderen helpen, bijvoorbeeld met verhuizen of werken in de tuin van anderen, kan het slim zijn om een vriendendienstclausule op te nemen in hun verzekering. Wettelijk gezien ben je niet verzekerd wanneer je bij het helpen van vrienden een duur object, zoals een tv, stuk laat vallen, omdat de aansprakelijkheid dan in feite bij de vrienden ligt waarvoor je gratis een dienst levert. Tegenwoordig bieden echter veel verzekeraars de mogelijkheid om een vriendendienstclausule af te sluiten, zodat je in zulke gevallen toch verzekerd bent.

Verhoogde dekking

Een standaard aansprakelijkheidsverzekering dekt schades tot €1.250.000. Om diverse redenen kunt u deze dekking verhogen tot wel €5.000.000. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als u in een dure wijk woont of als u vaak in de buurt van dure objecten bent. U leest hier meer over op onze verhoogde aansprakelijkheidsverzekering pagina.

Conclusie

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij of leden van het gezin per ongeluk toebrengen aan een ander. Woon je alleen? Dan ben je met een alleenstaandenverzekering al voor een hoop gevallen verzekerd. Het voordeel van een gezinsdekking is dat alle leden van het gezin onder de dekking vallen. Besluit je om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Vergelijk dan alle mogelijkheden met elkaar en ga voor de verzekering die het beste bij jou past!