Zelf
 • Aansprakelijkheidsverzekering kapot raam

  Aansprakelijkheidsverzekering

  Op aansprakelijkheidsverzekering.net kunt u bekijken welke verzekering het beste bij u past!

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken
 • aansprakelijkheidsverzekering kapotte vaas

  Oeps, schade is zo gemaakt!

  U bent op visite en uw kind stoot een dure vaas om, oeps! Geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering dekt it.

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken

FBTO aansprakelijkheidsverzekering

FBTOIn 1956 is FBTO begonnen als Friese Boeren en Tuinders Onderlinge en is een landelijk opererende verzekeringsmaatschappij, die oorspronkelijk afkomstig is uit Leeuwarden. De agrarische oorsprong van het bedrijf blijkt wel uit de naam. Het bedrijf is uitgegroeid tot een volwaardige verzekeringsmaatschappij. Ruim 50 jaar geleden was FBTO de eerste Nederlandse direct writer. Klanten van FBTO konden namelijk direct contact opnemen met het bedrijf, zonder tussenkomst van anderen. Dat was toen een exclusieve service, en die biedt het bedrijf nog steeds aan. FBTO was tevens de eerste verzekeraar waar u direct verzekeringen kon afsluiten. In Nederland heeft FBTO door de jaren heen een solide reputatie opgebouwd. Tegenwoordig behoort FBTO tot de grote verzekeringsgroep Achmea.

Direct uw premie berekenen bij FBTO? Klik hier!
FBTO

Bijzonderheden FBTO

Bijna 600.000 mensen hebben inmiddels voor een verzekering van FBTO gekozen. Een van de redenen dat FBTO een populaire verzekeraar is, is dat het bedrijf graag met nieuwe ideeën komt. Bij FBTO stelt u uw verzekering écht helemaal zelf samen. Verzeker bijvoorbeeld uw auto, inboedel of huis met een basisverzekering. Wanneer u extra wilt verzekeren, dan kiest u simpelweg voor het aanzetten van aanvullende modules. Hierbij kiest u alleen de modules die u nodig heeft. Bij de meeste verzekeringen kunt u de aanvullende modules het hele jaar door aan- of uitzetten. Hierdoor betaalt u nooit te veel. FBTO is ook met haar tijd meegegaan en biedt tegenwoordig ook service voor de moderne mens: met de FBTO Declaratieapp kunt u uw zorgnota direct declareren. Door simpelweg een foto te maken en deze op te sturen, kunt u al een declaratie indienen.

Voordelen

De aansprakelijkheidsverzekering van FBTO zit over het algemeen gewoon goed in elkaar. Er zijn drie bijzondere voordelen verbonden aan deze verzekering die het vermelden meer dan waard zijn. Ten eerste bent u ook in het buitenland verzekerd. Dat is natuurlijk een pluspunt, omdat u dan met een gerust hart op vakantie kunt. Heeft u studerende kinderen die op kamers wonen, dan vallen zij ook onder de aansprakelijkheidsverzekering. Dat is het tweede grote voordeel van FBTO. Tot slot is ook schade veroorzaakt door gezinsleden, logees of huisdieren door het pakket voorzien.

De FBTO aansprakelijkheidsverzekering staat garant tot een bedrag van maximaal anderhalf miljoen euro. Dat is een heel ruime marge, waardoor u eigenlijk altijd wel gedekt bent bij ongelukkig veroorzaakte schade. Bovendien staat FBTO ook garant voor de kosten als de waarde van de veroorzaakte schade moet worden ingeschat door een professional.

Nadelen

Nadelen die verbonden zijn aan een aansprakelijkheidsverzekering, zijn vanzelfsprekend de aanwezigheid van een eigen risico en de gevallen waarin schade niet wordt vergoed. Maar laten we eerlijk zijn: bij welke aansprakelijkheidsverzekering heeft u hier niet mee te maken? Het is logisch dat de verzekeraar enkele voorwaarden opstelt. Laten we de specifieke voorwaarden eens bekijken.

Bij FBTO is het eigen risico beperkt tot slechts €100,-. Dat is zeer schappelijk! U kunt er ook nog voor kiezen om geen eigen risico in het pakket op te nemen; als tegenprestatie betaalt u dan 10% extra premie. De gevallen waarin FBTO geen vergoeding uitkeert, zijn door de verzekeraar duidelijk omschreven. Logischerwijs vervalt de verzekering wanneer er aantoonbaar sprake is van opzet. Ook schade veroorzaakt met uw auto wordt niet vergoed. Tot slot bent u niet verzekerd voor schade die u tijdens werktijd veroorzaakt. In onze ogen zijn dit alleszins redelijke voorwaarden die FBTO hier stelt.

Conclusie

We kunnen kort en bondig zijn: de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO steekt gewoon goed in elkaar. Wanneer u kiest voor FBTO, beschikt u over een solide verzekering bij een betrouwbare maatschappij. De voorwaarden zijn duidelijk en eerlijk. Voor de hoogte van de premie bent u afhankelijk van uw gezinssamenstelling.