Centraal Beheer
 • Aansprakelijkheidsverzekering kapot raam

  Aansprakelijkheidsverzekering

  Op aansprakelijkheidsverzekering.net kunt u bekijken welke verzekering het beste bij u past!

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken
 • aansprakelijkheidsverzekering kapotte vaas

  Oeps, schade is zo gemaakt!

  U bent op visite en uw kind stoot een dure vaas om, oeps! Geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering dekt it.

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken

Besparen op een aansprakelijkheidsverzekering

U bent niet de enige Nederlander die momenteel gebruik maakt van een aansprakelijkheidsverzekering. 97 procent van de Nederlands heeft namelijk een aansprakelijkheidsverzekering. Met een aansprakelijkheidsverzekering komt u namelijk niet voor vervelende financiële verassingen te staan. Veel van deze verzekeringen zijn vrij duur terwijl er zat manieren zijn om op een aansprakelijkheidsverzekering te besparen. Maar hoe doet u dat eigenlijk? Hoe kunt u besparen op een aansprakelijkheidsverzekering?

Schade schriftelijk of online melden

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer er een schade bij de verzekeraar telefonisch gemeld wordt, de schadeclaims eerder afgewezen worden. De claims die schriftelijk of online gemeld waren, werden veel eerder geaccepteerd. Daarom kunt u beter uw schade schriftelijk of online melden om uw kans op een vergoeding te verhogen. Wanneer uw schadeclaim alsnog afgewezen zou worden, heeft u wel direct uw schade op papier staan. Deze documentatie zou u weer kunnen gebruiken om tegen de afgewezen claim in beroep te gaan. Als u kleine schades heeft, kunt u beter de afweging maken of het wel goedkoper is om de schade op uzelf te verhalen.

Geen onnodige aanvullingen afnemen

BesparenU kunt een aansprakelijkheidsverzekering gemakkelijk en stuk duurder maken wanneer u onnodige aanvullingen afneemt. Vrijwel alle verzekeraars maken namelijk vooral winst op aanvullende verzekeringen. Er is echter maar een klein deel van de verzekerden die ook echt deze opties nodig heeft. Hierdoor maken veel mensen onnodige kosten door zich voor veel schades te verzekeren terwijl dit nergens voor nodig is. Maak daarom een goede overweging voor welke schades u denkt dat u echt verzekerd moet zijn, en waarvoor niet.

Jaarlijks uw premie betalen

U heeft bij een aansprakelijkheidsverzekering altijd de keuze om uw premie maandelijks of jaarlijks te betalen. Wanneer u bij sommige verzekeraars een aansprakelijkheidsverzekering jaarlijks betaalt, kunt u rekenen op een voordeligere aansprakelijkheidsverzekering. Er zijn zelfs verzekeraars die zo ver gaan dat ze 5 % korting geven op de aansprakelijkheidsverzekering wanneer u deze jaarlijks betaalt. Als u dus uw aansprakelijkheidsverzekering jaarlijks zou kunnen betalen, raden wij u aan dit zeker te doen.

Gaat u samenwonen? Neem dan één aansprakelijkheidsverzekering

Van de 97 % van de mensen die een aansprakelijkheidsverzekering heeft, is een vrij groot deel dubbel verzekerd. Als u samen woont, hoeft u namelijk helemaal geen twee aansprakelijkheidsverzekeringen te hebben. U heeft dan maar één aansprakelijkheidsverzekering voor u en uw partner nodig. Het is in deze situatie voordeliger om één WA verzekering in combinatie met gezinsdekking af te sluiten dan een dubbele aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Dit is ook het geval bij reisverzekeringen. Bij een groot deel van de reisverzekeringen kunt u namelijk voor u en uw partner één reisverzekering afsluiten.

Aankopen in een pakket

Bij sommige pakketten kan het lonen om verschillende aankopen te doen. Er zijn opties waar u vrijwel niets voor hoeft bij te betalen, maar wat er wel voor kan zorgen dat u zich bij bepaalde situaties nog minder zorgen hoeft te maken. Het is daarom belangrijk om goed de voorwaarden van de verschillende opties te bekijken en de overweging te maken of u een bepaalde optie wel of niet moet afnemen.