FBTO
 • Aansprakelijkheidsverzekering kapot raam

  Aansprakelijkheidsverzekering

  Op aansprakelijkheidsverzekering.net kunt u bekijken welke verzekering het beste bij u past!

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken
 • aansprakelijkheidsverzekering kapotte vaas

  Oeps, schade is zo gemaakt!

  U bent op visite en uw kind stoot een dure vaas om, oeps! Geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering dekt it.

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken

Heb ik een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking bij schade. De standaard dekking bedraagt €1.000.000 tot €2.500.000. Dit is voor de meeste Nederlanders voldoende wanneer zij verantwoordelijk worden gesteld voor de gemaakte schade.

Onder de dekking valt schade die is aangebracht aan de eigendommen van anderen. Dit kan de auto van de buren zijn, maar ook een lantaarnpaal die onder de gemeente valt. En rijd jij bijvoorbeeld met jouw auto een winkelpand in, dan gaat het om alle schade die de winkelier oploopt.

Op de meeste plekken is de kans klein dat schade met een waarde hoger dan €2.500.000 ontstaat. Maar er zijn ook situaties waarbij dit wel het geval is. In zulke situaties is een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering nodig. Dit biedt een hogere dekking en zal ervoor zorgen dat jij minder snel financieel in de problemen raakt.

Wat is een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering?

Met een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering verhoog jij het dekkingsbedrag naar €5.000.000. Dit is dus twee keer zo veel als het standaard dekkingsbedrag. Er zijn verschillende redenen om een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Jij woont of werkt in een dure wijk

Wijken met huizen die een zeer hoge waarde hebben staan vaak vol met dure auto’s. De tuinen zijn goed onderhouden en alles rondom het huis is perfect aangelegd. Maar een verkeerde stuurbeweging kan er zomaar in resulteren dat jij ontzettend veel schade aanbrengt. In dat geval is een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering een prettige uitkomst; schade die ruim boven de €2.500.000 valt zal ook worden meegenomen.

Jij bent vaak in de buurt van dure objecten

Woon jij naast een museum, een autodealer of een ander pand waar voor miljoenen euro’s aan spullen staat? Dan is het vaak nodig om een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een brand in huis of een gaslek kan zomaar voor miljoenen euro’s aan schade opleveren.

Je bent zelfstandig en komt op dure locaties

Werk jij voor jezelf en kom jij vaak op dure locaties? Dan is het aan te raden om een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De meeste banen hebben een standaard aansprakelijkheidsverzekering, maar als zelfstandigen moet jij jouw eigen aansprakelijkheid regelen.

Is de verhoogde aansprakelijkheidsverzekering iets voor jou?

Op basis van bovenstaande scenario’s krijg jij hopelijk een beter beeld van de momenten waarop een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering interessant wordt. De verzekering is pas echt interessant wanneer er regelmatig een risico ontstaat dat er veel schade aan iets of iemand kan worden aangebracht.

Maar de verhoogde aansprakelijkheid is bijvoorbeeld niet nodig wanneer jij voor een baas werkt en uitsluitend onder werktijden een risico loopt. In dit geval wordt de aansprakelijkheidsverzekering gewoon door de werkgever geregeld en loop jij dus geen enkel risico.

De kosten van een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering

Een verhoogde aansprakelijkheidsverzekering afsluiten: het resulteert al snel in verhoogde kosten. Zo zul jij onder andere een extra premie moeten betalen. De extra premie staat zeer positief tegenover de extra dekking. Je betaalt hier maandelijks vaak maar enkele tientallen euro’s voor. Dit is geen slechte prijs voor een verhoging van maar liefst €2.500.000.

Verhoogde aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Ben je ervan overtuigd dat de verhoogde aansprakelijkheidsverzekering een onmisbare toevoeging voor jouw huidige levensstijl is? Dan loont het altijd om deze af te sluiten. Het is beter om 100% zeker te zijn dan achteraf met grote financiële gevolgen te maken te krijgen.

Evalueer dus jouw huidige levensstijl. Houd hierbij rekening met de geschetste scenario’s en de omgeving waar jij je dagelijks in bevindt. Zo loop jij geen enkel risico om financieel de dupe te worden van een kleine fout met grote gevolgen.