Centraal Beheer
 • Aansprakelijkheidsverzekering kapot raam

  Aansprakelijkheidsverzekering

  Op aansprakelijkheidsverzekering.net kunt u bekijken welke verzekering het beste bij u past!

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken
 • aansprakelijkheidsverzekering kapotte vaas

  Oeps, schade is zo gemaakt!

  U bent op visite en uw kind stoot een dure vaas om, oeps! Geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering dekt it.

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken

Dekt een aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland?

Wanneer u een aansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten spreekt het voor zich dat u er zich altijd goed van bewust zult willen zijn waar en wanneer u nu precies bent ingedekt bij schade en wanneer dat niet het geval is. Dat de aansprakelijkheidsverzekering dekking biedt in eigen land is vrij voor de hand liggend, maar wat met andere landen? Nagenoeg alle aansprakelijkheidsverzekeringen die er vandaag de dag op de markt worden aangeboden voorzien een wereldwijde dekking. Hier en daar gelden evenwel wel eens beperkingen waar u maar beter rekening mee kunt houden. Om er zeker van te zijn dat u met betrekking tot de dekkingen van uw aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland niets over het hoofd ziet hebben we alvast even alle concrete informatie over dit onderwerp voor u op een rijtje gezet.

Beperking voor bepaalde, specifieke landen?

Het is lang niet altijd het geval, maar het risico bestaat dat de aansprakelijkheidsverzekering van uw keuze een verminderde tussenkomst biedt in bepaalde landen. We geven u een voorbeeld. Wanneer u er voor kiest om de Aegon aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten kunt u een keuze maken tussen twee verschillende bedragen die worden ingedekt. U kunt kiezen voor een ingedekt bedrag per schadegeval tot 1.250.000 euro, maar u kunt eveneens opteren voor een hogere indekking, namelijk tot 2.500.000 euro. Deze dekking geldt eveneens voor schade die in het buitenland wordt aangebracht, maar met uitzondering van de landen Canada en de Verenigde Staten. Voor beide landen geldt dat alleen het minimale dekkingsbedrag van 1.250.000 euro wordt voorzien. Dit zijn uitzonderingen die altijd in de voorwaarden van de verzekering staan aangegeven en waar u dan ook steeds rekening mee dient te houden.

Tussenkomst bij schade door een voertuig

Kiest u er voor om met de auto op vakantie te gaan? In dat geval zult u er bij eventuele schadegevallen rekening mee willen houden dat uw aansprakelijkheidsverzekering lang niet altijd de uitkomst zal bieden. In Nederland geldt immers een verplichting voor het afsluiten van de zogenaamde WA-verzekering. Deze verzekering voorziet eveneens een tussenkomst voor schade die middels een voertuig wordt aangebracht aan het voertuig (en eventueel de inzittenden) van derden. Ook op dit vlak is het belangrijk om goed de polisvoorwaarden te controleren. Alleen op deze manier kunt u immers achterhalen wanneer er aanspraak kan worden gemaakt op uw aansprakelijkheidsverzekering en wanneer het noodzaak is om uw WA-verzekering in te schakelen.

Niet voor zakelijke reizen

Het is eveneens aan te raden om er rekening mee te houden dat een gewone aansprakelijkheidsverzekering er eentje is die wordt afgesloten voor particulieren. Dit betekent dat uitstappen naar het buitenland met een recreatief karakter dan wel mogen ingedekt worden, dat geldt helaas niet voor zakelijke reizen. Wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u ook tijdens dergelijke uitstappen bent ingedekt tegen de financiële gevolgen die schade met zich meebrengt kunnen we u alleen maar aanraden om hiervoor een aparte verzekering af te sluiten. Let op, de kans is bijzonder groot dat het bedrijf waarvoor u werkt dit reeds voor u heeft gedaan. Zorg er dus voor dat u op dit vlak geen onnodige kosten maakt door u dubbel te laten verzekeren. Uiteindelijk kunt u toch slechts één keer een uitbetaling ontvangen.

Controleer altijd goed de verzekeringsvoorwaarden!

Zoals u doorheen dit artikel heeft kunnen lezen is het altijd van belang om er bij stil te blijven staan dat de voorwaarden met betrekking tot de dekkingen die worden voorzien middels de aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland aanzienlijke verschillen kunnen vertonen. Omwille van deze reden wordt het dan ook altijd aangeraden om goed de voorwaarden van de verzekeringspolis in kwestie te controleren en eventueel te vergelijken met andere partijen. Alleen op deze manier kunt u er namelijk zeker van zijn dat u geniet van de meest interessante dekkingen die een aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland kan voorzien.