Verzekeruzelf
 • Aansprakelijkheidsverzekering kapot raam

  Aansprakelijkheidsverzekering

  Op aansprakelijkheidsverzekering.net kunt u bekijken welke verzekering het beste bij u past!

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken
 • aansprakelijkheidsverzekering kapotte vaas

  Oeps, schade is zo gemaakt!

  U bent op visite en uw kind stoot een dure vaas om, oeps! Geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering dekt it.

  Ja, ik wil nu vergelijken
  Vergelijken

Verschillen tussen aansprakelijkheidsverzekeringen

In Nederland kunnen particulieren en zakelijke instanties gebruikmaken van een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering zorgt voor een grote dekking wanneer er schade wordt veroorzaakt door deze persoon of door werknemers van het bedrijf. Het is in Nederland niet verplicht om deze verzekering af te sluiten.

De aansprakelijkheidsverzekering is, zoals de naam al zegt, een verzekering die dekking tegen aansprakelijkheid biedt. Deze dekking wordt uitgekeerd door de verzekeraar aan particulieren en bedrijven.

Er zijn verschillende vormen van de aansprakelijkheidsverzekering. Deze vormen verschillen vooral op grond van de voorwaarden en hebben ook een andere premie. In dit artikel lees je de verschillen tussen de verschillende verzekeringsvormen en kun je meer te weten komen over welke vorm het beste aansluit bij jouw situatie.

Aansprakelijkheid voor particulieren

Schade die per ongeluk ontstaat door particulieren kan erin resulteren dat er flinke bedragen moeten worden neergelegd. Dit kan tot gevolg hebben dat iemand persoonlijk failliet wordt verklaard. Om te voorkomen dat dit risico aanwezig is kan er een particuliere aansprakelijkheidsverzekering worden afgesloten. Zo bent u altijd gedekt tegen schade die u per ongeluk veroorzaakt aan de eigendommen van een ander. Letselschade, zoals een gebroken arm of een wond aan het hoofd, wordt ook gedekt door deze verzekering, de medische kosten vallen onder de dekking van de verzekeraar.

Aansprakelijkheid voor bedrijven

Bedrijven die werken met grote gereedschappen of werken aan eigendommen van andere bedrijven hebben baat bij een aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer een medewerker van het bedrijf per ongeluk schade veroorzaakt aan de eigendommen van een ander bedrijf dan zal het bedrijf niet aansprakelijk worden gesteld voor de ontstane schade. Dit resulteert erin dat het bedrijf geen gigantisch bedrag hoeft te betalen om de reparatiekosten te dekken.

Wat is het beste in uw situatie?

Wanneer u een aansprakelijkheidsverzekering voor uzelf wilt afsluiten dan kunt u natuurlijk het beste kiezen voor de particuliere variant van de verzekering. U bent zo gedekt tegen een groot aantal oorzaken van schade, zoals het per ongeluk omverlopen van een eigendom van een ander.

Voor bedrijven kan een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering een goede dekking bieden tegen kosten die zomaar ontstaan door een medewerker. Toch komt deze verzekering wel met een redelijke investering. Het is daarom handig om vooraf op de hoogte te zijn van de premie die hiervoor moet worden betaald. Zo kunt u inschatten of het inderdaad handig voor uw bedrijf is om voor deze verzekering te kiezen. Wanneer het in eerste instantie niet rendabel lijkt kan het beter zijn om de verzekering pas op een later moment af te sluiten.